Kraamzorg Lucinda

Werkwijze Kraamzorg Lucinda

Inschrijving:

Zodra ik je inschrijving heb ontvangen neem ik zo snel mogelijk contact met jou/jullie op.
We bespreken dan ook de aanmelding bij de zorgverzekering. Het maakt overigens niet uit bij welke verzekeraar je aangesloten bent. Soms geeft je verzekeraar of de verloskundige een lijstje met kraamzorginstanties.

Je kunt er echter altijd voor kiezen om de kraamzorg bij mij af te nemen. Dat heeft geen gevolgen voor de verzekering en vergoeding van de kraamzorg. Ik breng de zorg onder bij een bemiddelingsbureau die afspraken heeft met alle verzekeringsmaatschappijen.

Ook kan er bij mij onverhoopt iets (overmacht) gebeuren doordat ik de zorg niet zelf kan uitvoeren. Daarom werk ik samen met Kraamzorg Wilma. Je bent dus altijd verzekerd van goede zorg!
 

Intake:

Rond de 7e maand van je zwangerschap doe ik een intake ter voorbereiding op de kraamtijd. Deze intake is bij jou/jullie thuis. Bij een 2e of volgend kindje mag de intake ook telefonisch als je dat liever hebt. Een intake kan zowel overdag als in de avond. Het is fijn als jullie samen aanwezig zijn. We bespreken vooral jou/jullie eventuele wensen en ik vertel wat jullie van mij mogen verwachten.

Het Landelijk Indicatie Protocol schrijft voor dat je recht hebt op maximaal 49 uur kraamzorg, te verdelen over 8 dagen (inclusief de dag van de bevalling) meestal is dit voldoende.
Ziekenhuisdagen gaan altijd van de kraamzorgdagen af, je wordt dan in het ziekenhuis al begeleid.
Bij de intake bespreken we de wensen en zal de eerste indicatie voor het aantal kraamzorguren vastgelegd worden.

Bevalling:

Bij de thuisbevalling assisteer ik de verloskundige. Ik spreek van te voren met jou/jullie af op welk moment je mij belt. Voor de bevalling ben ik dus al aanwezig en zodra de baby er is blijf ik nog een aantal uren om jullie te ondersteunen, baby en moeder te controleren, en op te ruimen natuurlijk.
Als de bevalling in het ziekenhuis plaats zal vinden zal ik in sommige gevallen ook aanwezig zijn. Dit ligt aan de mogelijkheden die het ziekenhuis daarvoor heeft. Vooraf bespreken wij hiervoor de mogelijkheden bij de intake. Zodra de ziekenhuisbevalling medisch wordt, zal de begeleiding door verpleegkundigen worden overgenomen.

Na de bevalling wordt er gekeken of het aantal gereserveerde kraamzorguren nog van toepassing is en eventueel kan er gedurende de kraamweek ook nog een nieuwe indicatie gedaan worden. Dus mocht blijken dat jij/jullie meer uren nodig hebben, dan kan dit in goed overleg besproken worden.